نحوه تولید کارتن در کارتن سازی با انواع مواد اولیه با کیفیت از موضوعات مهمی است که کارتن سازها و حتی مشتریان با آگاهی از آن می توانند به نتایج مثبتی دست یابند. برای مثال کارتن سازی ها می توانند با رعایت استانداردهای لازم به تولیدات با کیفیتی برسند. از طرف دیگر مشتریان با دانشی که کسب میکنند، میتوانند در بهترین شرکت های کارتن سازی سفارشات خود را ثبت کنند. در صورتی که از روال کاری استاندارد آگاهی داشته باشید به راحتی می توانید کارتن با کیفیت را از جنس نامرغوب تشخیص دهید.
مراحل ساخت کارتن در کارتن کاران
مرحله اول
ابتدا نیاز است که مواد اولیه برای ساخت انواع ورق های کارتنی تدارک دیده شود. در ابتدا از تنه درختان یا ضایعات کارتنی برای تولید خمیر کاغذ بهرهمند میشوند. تجهیزات صنعتی عظیمی وجود دارد که از خرده های چوب یا کارتن های بازیافتی خمیری می سازد تا آن ها را برای تولید ورق کاغذ یا مقوا آماده کند. در طی یکسری مراحل فیزیکی و شیمیایی خمیر کاغذ تولید خواهد شد.
مرحله دوم
خمیر کاغذ در مرحله بعدی در داخل دستگاه های مخصوص به کاغذ و مقوا تبدیل می گردد. کاغذ و مقوا مهم ترین تفاوتی که دارند میزان ضخامتشان است. به همین دلیل مقواها به دلیل ضخامت بالایی که دارند به عنوان لایه های مخلتف یک ورق کارتنی ( یعنی لاینر و فلوت ) استفاده میشوند. عرض مقواها یکسان نیست و با هم تفاوت دارد. بدین گونه که عرض آنها معمولا در بازه ۹۰ تا ۲۵۰ سانتی متر بوده و طول آنان بر اساس سفارشات مشتریان تولید میشود.
مرحله سوم
بعد از مرحله تولید کارتن لایه دار، آن ها آماده به کارگیری در روند تولید انواع جعبه های کارتنی و مقوایی هستند. در این مرحله نوبت به برش کارتن میرسد که از دو روش خط و چاک و دایکات استفاده میشود. روش خط و چاک نسبت به برش دایکاتی ظرافت و دقت پایینی دارد و در تولید کارتن فلکسویی به کار میرود.
برش دایکات که توسط یک قالب دایکاتی خاص زده میشود، بیشتر برای تولید کارتن لمینتی مورد استفاده قرار میگیرد. سرعت این نوع برش ( یعنی دایکات ) بسیار زیاد بوده، به گونهای که میتوان روزانه چیزی حدود ۱۰۰۰۰ کارتن را در ۸_۱۰ ساعت تولید کرد. این روش بهترین گزینه برای تولید کارتن در تیراژهای بالا می باشد.
مرحله چهارم
بطور کلی شیوه چاپی متعددی وجود دارد که هر یک کاربرد مخصوص خود را داشته و بسته به نیاز و سلیقه مشتری یکی از آن ها انتخاب میشود. برای مثال جعبه های کارتنی با چاپ فلکسو دارای طرح و رنگ میباشند اما این طرح و رنگ ها شفافیت خوبی نداشته و به صورت کاملا ساده و مستقیم بر روی کارتن درج میشوند.
مرحله آخر
در مرحله انتهایی از دستگاه لب چسب برای چسباندن لبه های کارتن به یکدیگر استفاده میشود. بدین صورت که لبه های کارتن را توسط یک لایه نازک چسب به یکدیگر می چسبانند تا شکل یک جعبه کارتنی را به خود بگیرد. علاوه بر چسب، منگنه های مخصوص نیز می تواند در اتصال لبه های کارتن استفاده شود.
فلوت کارتن
فلوت و تعداد لایه های کارتن، استقامت و مقاومت آنها را تعیین میسازد. انواع فلوت کارتن وجود دارد که آنها در واقع همان ورق های کنگرهای هستند که فلوت نامیده میشوند و توسط دستگاه هایی به شکل کنگرهای در آمدهاند. فلوت های A,B,C,E,F از متداولترین فلوت هایی هستند که هر یک کاربرد مصرفی متفاوتی دارند. پرکاربردترین فلوت ها نوع ، B ,C میباشند که مقاومت خوبی را به کارتن داده و از تکان خوردن لوازم داخل کارتن و آسیب رسیدن به آنها جلوگیری میکنند.
انواع کارتن لایه دار
کارتن ها در تعداد لایههای مختلفی ساخته میشوند که بیشترین مصرف از کارتن ۳ لا و ۵ لا میباشد. هر یک از این کارتن ها برای تولید بسته بندی انواع محصولات استفاده میشوند و تحمل وزن خاص خود را دارند. برای مثال: کارتن های ۵ لایه با استقامت و مقاومتی که دارند معمولا برای کالاهایی با وزن بالا استفاده میشوند.
یکی دیگر از کاربردهای کارتن لایه دار برای ساخت انواع جعبه است. جعبه های این مدلی انواع مختلفی دارند برای مثال:
- جعبه کیبوردی
- جعبه کارتن کشویی
- استند کارتنی
- جعبه ته قفلی درب دارویی
- کارتن مادر
سخن پایانی
تیم کارتن کاران سعی کرد در این مقاله شما را با جزئیات کارتن و نحوه تولید آن آشنا کند. شما عزیزان می توانید برای سفارش و استعلام قیمت هرگونه کارتن در هر ابعادی با تیم ما در تماس باشید تا بهترین مشاوره را به شما بدهند.
سلام
قیمت کارتن میخواستم از شما بپرسم.
ابعاد 75*50*30
5لایه باشه و با آرم و نشان تجاری خودم میزنید؟
سلام
بهنام عزیز به علت نوسان در قیمت مواد اولیه، لطفا تماس بگیرید.
بله، طرح روی کارتن با کلیشه شخصی شما زده میشود.